Wanneer ribeye kopen?

Als je een mooi stuk rundvlees wilt bereiden dan heb je allerlei keuzes. Je kunt kiezen voor een stuk met een bot erin of voor een stuk dat zonder bot is. Daarnaast is veel verschil in de textuur van het vlees. Je hebt vlees dat van nature heel zacht en mals is. Er zijn ook stukken van het rund die wat steviger zijn. Eén van de soorten rund die je kunt kiezen is ribeye kopen. Het is een stuk rund dat doorregen is met een beetje vet. Dat maakt dat het vlees erg lekker smaakt en heel sappig is. Als je houdt van vet is het een echte aanrader. We vertellen je in dit artikel alles over de mogelijkheden van dit heerlijke product. Het is het proberen zeker waard!

Als je houdt van mals vlees

Je wilt zeker een keer ribeye kopen als je houdt van vlees dat lekker mals is. Door het vet in het vlees blijft het vlees zo mals. Als je het bakt in de pan en het wordt warm dan smelt het vet en dat lost op in het stukje. Daarmee blijft het lekker zacht tijdens het bereiden en als je het eet. Om die reden is dit stuk van het rund voor veel mensen favoriet. Er zijn veel mensen die bij bief elke keer kiezen voor een stuk rib. En dat snappen we heel goed. Het is gewoon een erg lekker kwaliteitsproduct dat makkelijk te bereiden is. Door het vet heeft het een volle smaak en niet veel kruiden nodig. Het is al heerlijk met een beetje peper en zout. Je kunt het bakken in olijfolie of boter, beide zijn aan te raden.

Ribeye kopen voor heerlijk sappig vlees

Als je wilt genieten van een lekker sappig stuk rundvlees dan word je blij van ribeye kopen. Het vlees is van oorsprong sappig en het vet draagt daar nog een beetje aan bij. Het vlees smaakt heel anders dan bijvoorbeeld een kogelbiefstuk. Dat is van oorsprong een heel mager stuk van de koe en is veel minder sappig. Het is een mooi stuk vlees, alleen totaal anders dan dit stuk.

Als je vet lekker vindt

Wanneer wil je ribeye kopen? Om te beginnen als je van vet houdt. Dan is dit het stuk vlees waar je echt van gaat genieten. De rijke volle smaak van het vet versmelt met de smaak van de rest van het vlees en geeft een mooie volle smaak. 

Ribeye kopen voor bief met karakter

Verder wil je ribeye kopen als je houdt van vlees met karakter. Niet iedereen is fan van dit type vlees. De smaak is typisch en niet te vergelijken met een simpele biefstuk. Het is een smaak die uitgesproken is en je kunt er niet omheen. Je kunt het op allerlei manieren bereiden. Je kunt het vlees bakken, grillen of roosteren. Verder is het erg lekker te bereiden op de BBQ. Je kunt ervoor kiezen om het rare te bakken of medium. Veel mensen gaan voor medium of medium rare. Heb je wel eens Bavette steak gegeten? Dat is ook een absolute aanrader!