man in white dress shirt holding white ceramic plate

Wat zijn de voordelen van een RVS werktafel op maat?

RVS wordt in de horeca veel gebruikt en dat is niet zonder reden. RVS is een materiaal dat duurzaam, onderhoudsvriendelijk, sterk en eenvoudig schoon te maken is. Als je een tafel of aanrechtblad intensief gebruikt, dan wil je dat hij goed schoon wordt en dan is RVS een prachtig materiaal. Je kan een hoop verschillende soorten meubels van RVS laten maken, zoals werkbladen, werktafels, kasten, trolleys en zelfs koelingen. Een RVS werktafel op maat is ook een optie, waardoor je in je eigen huis eindeloos kan genieten van de voordelen van dit prachtige materiaal. 

Een RVS werktafel op maat in je eigen huis

RVS is een materiaal dat veel door professionals wordt gebruikt, maar je kan een RVS werktafel op maat ook in je eigen huis gebruiken. Want ook voor in je eigen woning is het een materiaal met vele voordelen. Het design is namelijk tijdloos en strak, waardoor het een prima aanvulling kan zijn op je interieur. Je kan RVS ook goed combineren met andere materialen, zoals bijvoorbeeld hout. Hierdoor kan je de werktafel op maat laten maken precies zoals jij wilt en hoe het in jouw interieur past. Zo kan je vakmanschap met design combineren. 

Waar moet je rekening mee houden als je kiest voor een RVS werktafel? 

Als je een RVS werktafel op maat gaat bestellen, dan is het belangrijk om met een aantal dingen van tevoren rekening te houden. Zo is het belangrijk om er rekening mee te houden waar je de werktafel gaat plaatsen. RVS is een materiaal dat van nature roestvast is, wat maakt dat je de werktafel zowel binnen als buiten kan plaatsen. Maar als je hem wilt combineren met andere materialen, zoals bijvoorbeeld hout, dan moet je ook rekening houden met de materiaaleigenschappen van het hout. En dan is buiten niet een goede plek. 

Als tweede is het ook belangrijk om rekening te houden met de afmetingen die je kwijt kan voor je RVS werktafel. Als RVS eenmaal verwerkt is in een werkblad, dan is hij later nog lastig aan te passen. Je kan niet heel eenvoudig een stuk af halen of er weer aan zetten. En een grote werktafel kan ontzettend mooi zijn, maar houdt er rekening mee dat hij ook op zijn plek moet komen. Hij moet dus wel door de deur heen passen bijvoorbeeld, want je kan het RVS niet uit elkaar halen. 

Hoelang moet je wachten op je RVS werktafel op maat? 

Als je een RVS werktafel op maat besteld hebt, dan kan je bijna erop wachten tot hij klaar is. Je kan hem niet direct meenemen uit de voorraad, want hij moet natuurlijk nog op maat gemaakt worden. Maar je hoeft er ook geen maanden op te wachten. Gemiddeld genomen is de levertijd ‘slechts’ drie weken en wordt je van tevoren door de vervoerder op de hoogte gesteld wanneer ze de werktafel bij je komen leveren. Want je tilt hem natuurlijk niet even van een pakketpunt je auto in.